Sayın okurlarım bundan sonra ki yazılarımı bu yazı serisinin devamında bulacaksınız nedeni ise sitemizi öksüz bıraktılar ilgilerini esirgiyenler oldu canları sag OLSUN DİYELİM...

YAYLAMIZ ,DAN BAHSEDECEGİMİZE SÖZ VERMİŞTİK.

Yaylamızın kuruluş tarihi çok eskilere dayanır kesin olarak bilinmemektedir.İlk olarak Güney den Çavuşçu çayı dedigimiz yayladan Öte yayla dedigimiz orta yayla derken büyük yayla merkezi yayla haline dönüşmüştür. Şu anda güney ve Çavuşçu yaylasında ikamet eden kimse kalmamıştır. Bir zamanları yazları hiç kimse kalmıyacak şekilde yaylaya köycek göçülmüştür yaylamız o tarihlerde çok kalabalık; tı Yaylamızda ikinci harmanlarımızı kaldırmakla meşgul olunuyordu.

Büyük yaylamızın Dogusunda Öbek Güneyinde Kabuklu yaka Batiısında öte yayla Kuzeyinde Dingillik Gök çukur ve Koç olugu bulunmaktadır.

ÖBEK.

Yaylamızın dogusunda bulunan çamlık kısa kısa tepeciklerden kısa kısa derelerden meydana geldiginden Öbek ismi verilmiştir

KABUKLU YAKA.

Kabuklu yaka yaylamızın hemen altında Köyümüze bakan dogudan batıya dogru uzanan tepedir burada büyük büyük kara çam agaçları bulunmaktadır bu agacların kabuklarıda buyükbüyük ve kalın dır onun içinde buraya KABUKLU Yaka demişlar atalarımız

DİKENLİ TEPE.

Dikenli tepe Yaylamızı içinde kenarları tarlalarla çevrili ufak bir tepedir bu

tepede çok diken Yani ot dikenleri oldugundan dolayı Dikenli tepe ismini almış.

ÖTE YAYLA

Bu yaylamız Cılparın kaşı dedigimiz kaşın yamaçlarına çok görkemli bir şekilde yerleşmiştir Yamaçlar yeşile doyasıya bürünmüştür hep çam agaçları dipleri yeşil çayırlarla halı gibi serilidir karşıdan bakınca evlerin hepsi görünmektedir.

Bu resim orta yaylada bulunan Merhum Mehnet devrezin yani yarım hak denen muhteren Mehmet amcanın Çamının dibidir. Merhum Hacı tahirin ölümünden bir yıl evveli çekilmiştir. Her ikisininde mekanı nı ALLAH Cennet eylesin.

Orta yaylamızın karşıdan görülüşü.

KOÇ OLUGU.

Koç olugu büyük yaylamızın kuzey batısında bir yamacta çayırlar içerisinde bulunmaktadır buralar çok seyrek agaçlarla süslenmiş bir yerdir buradan bir su çıkar oraya bır çam olugu yaparlar koyunlarını otlatan çobanlar bu oluktan su içerler .Koyunların başında koç önde gider suyuda ilk içen koç olur onun için koç olugu derler.

DİNGİLLİK.

Dingillik yaylamızın kuzeyinde bululunan üç derenin birleştigi yamaçlardır. şöylede tarif edebiliriz.KOCABIYIKLARIN YANİ hACI OSMANIN. tarlasının üstü. burda ki alanın toprakları çamurumsu ve çok özlüdür macun gibi bir çamurdur eskiden Analarımız bu çamurdan dingil yarlarmış onun için dingillik demişler. Dingili tarif edelim. Burdan alınan çamuru firamit biçiminde şekillendirilir ateşte yakılıp kulanlır hale getirilir. nerde kulnılır. derseniz yufka yapılan ekmek saclarının altına ayak olarak konur.

GÖK ÇUKUR

BURASI GÖK ÇUKURDAKI ORMAN EVİ

Yaylamızın hemen üst tarafında oldukca düz bir alan bulunmaktadır burası biraz çukurumsu bir alan etrafıda ormanlık bir alan oldugundan buraya GÖK çukur ismini takmışlar İlçemizim Orman İşletmesi buraya güzel bir ev yaparak zaman zaman bu evde orman memurları nakliye kesme görevlerinde bulunmuşlardır . Etrafıdaki çam ların diplerinede piknik yapmak için piknik masalarıda orman işletmesi tarafından konmuştur .Halkımız yazları burada pikniklerini yaparlar.

HAFTAYA BULUŞMAK ÜZERE HOŞÇA KALIN BENİ SEVEN DOSLARIM.